Stadswapen in raadzaal krijgt schoonmaakbeurt: 'Dit visitekaartje moet er tiptop uitzien'

Haagse gemeenteraad vergadert in raadzaal.
Haagse gemeenteraad vergadert in raadzaal. © Gemeenteraad Den Haag
DEN HAAG - Het stadswapen in de Haagse raadzaal krijgt een flinke schoonmaakbeurt. 'Al in de eerste raadsvergadering viel het mij op dat het stadswapen op de vloer vuil en versleten is', zegt gemeenteraadslid Rachid Guernaoui van Hart voor Den Haag.
Eind 2016 is de vernieuwde raadzaal in Den Haag geopend. De mooie blikvanger is het stadswapen van Den Haag in het midden van de zaal. Sinds maart 2022 vergadert de nieuwe gemeenteraad weer wekelijks in de raadzaal. Tijdens de coronapandemie vergaderden de raadsleden voornamelijk digitaal vanuit huis.
Raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui bij het stadswapen van Den Haag in de raadzaal
Raadsleden Richard de Mos en Rachid Guernaoui bij het stadswapen van Den Haag in de raadzaal © Hart voor Den Haag
Meerdere raadsleden en bezoekers waren het met Guernaoui eens dat het stadswapen er wat stoffig bij lag. 'Aangezien de raadzaal vaak op tv is en in de media, is het nodig dat dit Haagse visitekaartje er tiptop uitziet. Daarom heeft Guernaoui het presidium (het dagelijks bestuur van de gemeenteraad) gevraagd om de het stadswapen te laten herstellen. En met succes. Het presidium heeft positief gereageerd op ons verzoek', aldus Guernaoui.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!