Pubquiz, cabaret en hoedenmodeshow: dit is het programma van het Prinsjesfestival

PrinsjesHatwalk 2019
PrinsjesHatwalk 2019 © Emmie van Poelgeest
DEN HAAG - Het PrinsjesOntbijt, PrinsjesCabaret, PrinsjesPubquiz en de hoedenmodeshow zijn dit jaar weer vaste onderdelen van het Prinsjesfestival. De tiende editie van het festival wordt gehouden tussen 14 en 20 september. Het thema dit jaar is: Jouw vrijheid, mijn vrijheid. In gesprek over grenzen.
Tijdens het Prinsjesfestival zijn er verschillende evenementen voor jongeren, zoals de PrinsjesBurger in het PAARD voor mbo-studenten, het PrinsjesDebat voor middelbare scholieren in Nieuwspoort en PrinsjesKind met basisschoolleerlingen in het Theater aan het Spui.
Daarnaast zijn er ook verschillende prijzen, zoals de PrinsjesFotoprijs en -Boekenprijs en de PrinsjesPodcastprijs. Tijdens de opening in de Koninklijke Schouwburg wordt de PrinsjesPrijs uitgereikt aan de meest invloedrijke politicus van het afgelopen jaar.
PrinsjesOntbijt
PrinsjesOntbijt © Jelle Mes

Groningen

Elk jaar staat een provincie centraal tijdens het festival. Dit jaar is dat Groningen. 'Terwijl momenteel bij de parlementaire enquête gaswinning wordt teruggekeken op een voor veel Groningers zwarte periode, wordt tijdens het Prinsjesfestival vooruit gekeken', aldus de organisatie.
Groningen legt de focus op drie transities: de omvorming naar een circulaire economie, de omschakeling naar duurzame energie en tenslotte aandacht voor gezond oud worden, aan de hand van 'health care intelligence'.
PrinsjesBurger met mbo-studenten
PrinsjesBurger met mbo-studenten © Elise Henry
Op verschillende plekken in Den Haag wordt tijdens het Prinsjesfestival aandacht besteed aan plannen en ambities voor de toekomst. Studenten, bedrijven, ambtenaren, Kamerleden en bestuurders gaan met elkaar in gesprek hierover.
Het precieze programma en meer informatie vind je op de website van het Prinsjesfestival.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!