Groen wegdek bij poller Escamplaan moet verkeersregelaars overbodig maken

De poller werd soms compleet uit de grond gereden
De poller werd soms compleet uit de grond gereden © Regio15
DEN HAAG - Een groene coating met de aanduiding 'LIJN BUS' is één van de laatste verkeersmaatregelen bij de beruchte poller op de Escamplaan. Daarna moet toe worden gewerkt naar een definitieve stop op de inzet van verkeersregelaars. Dat schrijft wethouder Robert van Asten in een brief aan de gemeenteraad.
Sinds de komst van de 'horrorpoller' zijn er al tientallen auto's tegen de paal aangereden. Hierop werd intensief toezicht van verkeersregelaars toegepast, waarna ook andere maatregelen werden ingezet als attentieborden, signaalverlichting en het aanlichten van de poller met een fluoriserend leddeksel.
Deze maatregelen hebben nu effect, laat de wethouder weten. 'Het verkeersbeeld is ‘rustiger’ en er vinden minder aanrijdingen plaats.' Hierop is besloten de inzet van verkeersregelaars te begrenzen tussen 6.30 en 11.00 uur, ' zijnde de uren waarop de verkeersregelaars nog het vaakst automobilisten op de aanwezigheid van de poller moeten wijzen.'
Na het aanbrengen van de groene coating op het wegdek denkt de wethouder dat de verkeersregelaars definitief niet meer nodig zullen zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!