Kawkab, Mayura, Corrie, Fred, Danny en Charles kregen Zuidwest-speldje: 'Jullie doen iets geweldigs'

Zes bewoners met wethouder Martijn Balster (rechts)
Zes bewoners met wethouder Martijn Balster (rechts) © Martijn Beekman
DEN HAAG - Zes bewoners van Zuidwest zijn deze week beloond met het Zuidwest-speldje. Elke dag zetten zij zich in voor buurtbewoners en hun wijk, van het maken van maaltijden tot sportactiviteiten. 'Dag in, dag uit, zetten jullie je met hart en ziel in voor andere buurtbewoners. Jullie doen iets geweldigs voor de wijk en dat al heel lang. Namens de gemeente wil ik jullie daarvoor heel hartelijk bedanken', zei wethouder Martijn Balster (PvdA) tijdens de uitreiking.
Kawkab, Mayura, Corrie, Fred, Danny en Charles doen van alles voor hun wijk. Zo zorgen Kawkab (Wijkwinkel BijBetje), Corrie en Fred (Ontmoetingscentrum Morgenstond) ervoor dat kwetsbare buurtbewoners een gezonde maaltijd krijgen.
Mayura doet dit zelfs vanuit haar eigen keuken en met hulp van haar gezin. Ook doet zij veel voor buurtkinderen die in armoede leven, zoals het maken van lunchpakketjes. Ook koopt ze met Sinterklaas en kerst zelf cadeaus voor ze.

Petitie voor een betere wijk

Danny is buurtsportcoach in Zuidwest en zet mensen aan het bewegen. Hij organiseert naschoolse sportactiviteiten op verschillende basisscholen in Zuidwest en geeft volwassenen fietsles.
Charles zet zich via het Wijkplatform Morgenstond in voor een betere verbinding tussen organisaties, bewoners en ondernemers. Zo is hij onlangs een petitie begonnen, zodat de gemeente de bewoners in Zuidwest niet vergeet nu het gebied een metamorfose krijgt met veel nieuwe woningen. Buurtbewoners vrezen dat de wijk die drukte niet aan kan.
De gemeente Den Haag reikt een Zuidwest-speldje uit aan bewoners, vrijwilligers en andere mensen die zich inzetten voor de buurt. Inmiddels hebben 28 Zuidwesters een speldje gekregen. Wilt u ook een Zuidwester voordragen? Vertel de reden en mail naar zuidwest@denhaag.nl
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!