Aantal laadpunten voor elektrische auto’s in Den Haag stijgt met 31 procent

© Michael Fousert (Unsplash)
DEN HAAG - In Den Haag is het aantal laadpunten voor elektrische auto’s in een jaar tijd gestegen met 31 procent. Dit is de groei tussen april 2021 en april 2022. In het begin van 2021 stonden er 3.886 laadpunten verspreid door heel Den Haag; dat is gestegen naar 5.104.
Uit onderzoek van Techtiek blijkt dat er 92 laadpunten beschikbaar zijn per elke 10.000 inwoners. Daarmee staat Den Haag op de derde plek in de provincie Zuid-Holland. De gemeente Zoeterwoude staat op nummer één met 111 laadpunten voor elke 10.000 inwoners.
Volgens de organisatie moet het aantal elektrische auto's flink toenemen om het klimaatdoel te behalen van 50 procent minder uitstoot door auto's ten opzichte van 1990. Ook het aantal oplaadpunten zou dan mee moeten groeien. 'Naast je oplader thuis is er voor elke 10 tot 15 elektrische voertuigen één oplader nodig. Om dit klimaatdoel te halen zijn er ongeveer 6 miljoen openbare laadpunten nodig in Nederland.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!