Peddelend de grachten schoonmaken tijdens gratis avondje SUPpen door de stad

SUPpen | Foto ter illustratie: PXHere
SUPpen | Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Houd je van SUPpen en wil je meteen iets nuttigs doen? Dan kan je deze zomer al SUPpend zwerfafval gaan opvissen in de grachten. 'Het is een leuke manier om de stad van een ander perspectief te bekijken en zwerfafval uit het water op te vissen', aldus de gemeente.
Tijdens SUPpen (stand up paddle) sta je op een grote surfplank op het water en peddel je vooruit. 'Iedereen kan het leren. En het is ideaal te combineren met het opvissen van zwerfafval', zegt de gemeente.
In juli, augustus en september kan je op donderdagavonden gratis door Den Haag SUPpen en afval prikken. De start is bij Kaai 13, vervolgens SUP je een rondje van ongeveer twee uur door de stad.

Meedoen?

Om mee te kunnen doen moet je een zwemdiploma A hebben en er moet minimaal één volwassene bij aanwezig zijn. Voor al het materiaal wordt gezorgd, dus je hoeft zelf geen SUP-board, vuilniszak of schepnetje mee te nemen.
Meer informatie en opgeven voor het SUPpen kan op de site 'Schoon doen we gewoon' van de gemeente Den Haag.
Ploggâh Rui maakt de grachten al SUPpend schoon

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!