Spuigasten: raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) over formatie en zomerreces

Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag
Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag).
De onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA praten tijdens hun zomervakantie verder over een nieuw coalitieakkoord. Dat schrijven de hoofdonderhandelaars van die partijen in een brief aan de gemeenteraad.
'Inmiddels kunnen wij melden dat we goede vooruitgang hebben geboekt bij het zoeken naar een gemeenschappelijk antwoord op de uitdagingen die onze stad kent', schrijven de vijf onderhandelende partijen. 'Dat wordt een gemeenschappelijk antwoord waarin de (financiële) mogelijkheden en ambities in evenwicht zijn.'

Zomerreces

Na volgende week breekt het zomerreces aan, de vakantieperiode voor de gemeenteraad. De vraag was of de onderhandelaars het reces zouden aangrijpen om rust te houden na een druk jaar na de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen en de langslepende formatie óf dat er wordt doorgewerkt om een nieuw akkoord te smeden. 'Mede via de telefoon, mail en Teams zal het werken hieraan ook in de komende periode doorgaan. Ook vanaf de vakantieadressen', zo luidt nu het antwoord.
Hoe kijkt Sluijs naar de formatie? En wat doet hij als raadslid tijdens het zomerreces?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!