Remco Campert-special in Het Woordenrijk

Campert-etalage bij Antiquariaat Colette
Campert-etalage bij Antiquariaat Colette © Reinder Storm
DEN HAAG - In Het Woordenrijk hoor je zondagavond een Campert-special met opnames van de schrijver zelf afgewisseld met muziek geinspireerd door zijn gedichten.
Het kan je niet ontgaan zijn deze week, het overlijden van Remco Campert haalde alle journaals, favoriete gedichten werden via de socials gedeeld, boekhandels in Den Haag richtten een herdenkings-etalage in. Campert overleed maandag op 92-jarige leeftijd in Amsterdam. Hij werd in 1929 in Den Haag geboren waar hij op de Galvanischool zat – zeven jaar terug was hij daar weer om een gevelgedicht te onthullen. In het Woordenrijk ga je opnames horen van Campert zelf beginnend met een krakende langspeelplaat uit 1959 waarop hij als jonge dichter voordroeg. Korte verhalen en vooral gedichten over liefde, verzet en jazz. Campert werkte veel samen met muzikanten en veel artiesten vormden zijn teksten om tot songs. Zo komen in de uitzending opnames voorbij van Ellen ten Damme, Liesbeth List, Herman van Veen, Benjamin Herman en rapper Macronism.
Het Woordenrijk is een radioprogramma over poëzie en literatuur, elke zondag van 20 tot 21 uur gepresenteerd door Ricco van Nierop. Het werd in 2012 opgericht door Harry Zevenbergen.
Ons tiende seizoen eindigt deze zondag en vervolgens houden we zomerstop en startten eind augustus weer op.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!