IN BEELD: ADO haalt uit tegen HVV Laakkwartier

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen met ruime cijfers gewonnen van HVV Laakkwartier. Traditiegetrouw start ADO de oefencampagne met een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Haagse amateurverening. De ploeg van de kersverse trainer Dirk Kuyt won met 0-13 van de tweedeklasser. Onze fotograaf Richard Mulder was erbij.
Het meest opvallende moment van het duel was de afgekeurde 0-9 van Thomas Verheydt. Terwijl Laakkwartier in de 79ste minuut klaarstond om af te trappen, werd de treffer na protest van de amateurclub afgekeurd. Die beslissing was alleen niet bij iedereen aangekomen. Daardoor was er veel verwarring over de tussenstand vanaf dat moment.
Xander Severina en Dhoraso Klas scoorden beiden twee keer voor rust. Vooral de 0-3 van Klas was van grote schoonheid. Van grote afstand knalde hij de bal in de kruising. Na rust ging het hard aan de Jan van Beersstraat in Den Haag. Een compleet nieuw elftal, met onder anderen debutant Max de Waal die op dreef was, haalde de dubbele cijfers. De van Ajax overgekomen De Waal maakte vier treffers.
Mediapartner Omroep West zette alle doelpunten op een rij. Die zie je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!