Illegaal kamperen, kilo's verboden tabak en 37 wielklemmen bij handhavingsactie langs de kust

Kilo's tabak werden in beslag genomen
Kilo's tabak werden in beslag genomen © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een integrale handhavingsactie aan de kuststrook heeft de Douane zeven kilo onveraccijnsde tabak in beslag genomen en schreef handhaving twee keer een boete uit voor illegaal kamperen. Burgemeester Jan van Zanen was aanwezig bij de actie: 'Den Haag is de enige Nederlandse stad met elf kilometer kust. Daar zijn we trots op, maar dat levert helaas ook overlast op. Daarom zijn we nu stevig aanwezig om zo veel mogelijk paal en perk aan die overlast te stellen.'
De verboden tabak werd in beslag genomen bij de controle van twaalf bedrijven en horecaondernemingen. Daar werd opgetreden teven uiteenlopende misstanden van het niet aanwezig zijn van een leidinggevende tot problemen met elektra-aansluitingen. Daarbij was er in één geval sprake van elektrocutiegevaar. Eén bedrijfsleider werd erop betrapt aan het werk te zijn terwijl hij ook een uitkering ontving.
Handhavers hebben tien personen geïnformeerd dat het niet is toegestaan om met tenten of campers te overnachten in het kustgebied. Twee keer is er een boete uitgeschreven voor een tent in een verboden gebied. Er werden 45 boetes uitgeschreven voor fietsen over de boulevard, een gebied dat is bedoeld voor voetgangers.
Campereigenaren worden op een parkeerplaats in Scheveningen geïnformeerd over de regels
Campereigenaren worden op een parkeerplaats in Scheveningen geïnformeerd over de regels © Gemeente Den Haag

Te voet verder

Uit de verkeerscontrole kwamen vijftien geluidsovertredingen, waarbij elf voertuigen een WOK[wachten op keuren, red.]-status kregen. Deze mogen niet meer de weg op voordat de eigenaar de auto of motor heeft laten herstellen en opnieuw bij de RDW heeft laten herkeuren. Deze personen moesten lopend hun reis vervolgen.
Agenten voeren een geluidsmeting uit in de haven
Agenten voeren een geluidsmeting uit in de haven © Gemeente Den Haag

Intimidatie

In het actiegebied ervaren bewoners en ondernemers met name in de zomer bij mooi weer veel drank-, drugs- en lachgasoverlast, geeft de gemeente aan. 'Ook illegaal kamperen, straatracen, parkeeroverlast en intimidatie zijn een grote ergernis in het gebied.' Er waren meer dan 180 mensen op de been om op alle mogelijke overlast te handhaven.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!