Politieachtervolging eindigt bovenop fietsnietje; bestuurder neemt de benen

© Regio15
DEN HAAG - Bij een politieachtervolging eindigde zondagochtend een automobilist bovenop een nietje met geparkeerde fietsen. Ook een straatnaambord moest het ontgelden. De man is aangehouden en was zichtbaar onder invloed van drank en/of drugs, meldt nieuwssite Regio15.
Agenten wilden de automobilist, die reed in een huurauto, controleren, maar die negeerde het stopteken en ging er vandoor. Hierop ontvouwde zich een achtervolging door de stad, die eindigde op de kruising van de Oudemansstraat en de Isingstraat. Daar verloor de bestuurder de macht over het stuur, waarna hij op het fietsnietje tot stilstand kwam.
Daar stapte de man uit de auto en ging de achtervolging te voet verder. Deze eindigde uiteindelijk op de Laakkade, waar de man is aangehouden. Zijn rijbewijs zou zijn ingenomen en hij moet een bloedproef ondergaan wegens het vermeende drank- of drugsgebruik. Naast de schade aan de auto, lijken een aantal fietsen total loss te zijn. Bij het ongeval vielen verder geen gewonden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!