Verkeerslichten op kruising Rijswijkseweg-Waldorpstraat worden deze zomer vervangen

© Den Haag FM
DEN HAAG - Even de Rijswijkseweg pakken om de stad in te gaan richting via het Rijswijkseplein of de andere kant op wordt vanaf volgende week maandag iets lastiger. Omdat de verkeerslichten op de kruising van de Rijswijkseweg met de Waldorpstraat zijn verouderd gaan deze vervangen worden. Een week later zorgen de werkzaamheden ervoor dat verkeer moet omrijden.
De huidige verkeersregelinstallatie is oud, zo stelt de gemeente. Dat brengt risico's van storingen met zich mee, of een volledige uitval van de apparatuur. Daarom gaat deze vervangen worden. Een nieuwe installatie moet er voor zorgen dat de de doorstroming van het verkeer soepeler wordt en de verkeersveiligheid wordt vergroot.
Dat betekent dat er vanaf maandag 18 juli tot en met vrijdag 2 september werkzaamheden zijn op de kruising. In de zes weken die voor de werkzaamheden zijn uitgetrokken wordt de hele installatie vervangen, er komen nieuwe kabels en lichtmasten en er komen detectielussen in de rijbanen, de trambaan en de fietspaden.

Omrijden

Tijdens de werkzaamheden moet gemotoriseerd verkeer vanaf 25 juli omrijden, wanneer dat het geval is worden er overdag verkeersregelaars ingezet. Omrijden kan via de Neherkade, Leeghwaterplein en Waldorpstraat of omgekeerd. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden rijden. Ook bussen en trams zullen de gebruikelijke route blijven rijden.
Omleiding van 25 juli tot en met 12 augustus
Omleiding van 25 juli tot en met 12 augustus © Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!