Boeren staan met trekkers bij de Eerste Kamer aan het Lange Voorhout

© Regio 15
DEN HAAG - Voor het Eerste Kamergebouw zijn maandag verschillende trekkers geparkeerd. Regio 15 meldt dat een aantal boeren met trekker aan de kant van het Lange Voorhout zijn geparkeerd en dat er meer demonstranten worden verwacht.
In de Eerste Kamer wordt vandaag gestemd over het CETA-verdrag, dat is het handelsverdrag met Canada. De verwachting is dat de parlementariërs instemmen met het omstreden handelsverdrag tussen Europa en Canada. Doordat bekend werd dat ook de PvdA akkoord gaat is er een meerderheid in de senaat. In de Tweede Kamer stemde (in 2020) bijna de hele oppositie tegen CETA.
CETA zorgt er onder meer voor dat importheffingen worden afgeschaft. Veel partijen vrezen evenwel dat door het verdrag de Europese standaarden op gebied van onder meer voedselveiligheid en dierenwelzijn achteruitgaan. Ook zijn er zorgen over het klimaat en over de rechten van werknemers.

Klachtenprocedure

Om te zorgen dat CETA niet ten koste gaat van het klimaat of arbeidsomstandigheden, is volgens de PvdA een klachtenprocedure opgetuigd. Daar kunnen vakbonden, kleinere bedrijven en maatschappelijke organisaties een beroep op doen als afspraken op die terreinen niet worden nageleefd. Daardoor is de partij voldoende gerustgesteld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!