'O, o, Den Haag', krijgt nieuwe versie van John Medley en burgemeester Van Zanen zingt mee in clip

© John Medley
DEN HAAG - Inmiddels is hij al ruim twee jaar burgemeester van Den Haag, maar zijn echte Haagse vuurdoop gaan we binnenkort zien. Jan van Zanen heeft namelijk een rol te pakken in de nieuwe videoclip van volkszanger John Medley. In een bericht op sociale media is te zien dat Van Zanen Medley's versie van 'O, o, Den Haag' mee zal zingen.
De opnames met Van Zanen werden gemaakt aan het Spui. 'Had deze week de eer om de Haagse zanger John Medley te ontvangen op het stadhuis', schrijft Van Zanen op zijn Instagram-account. Op die plek zong de burgemeester ook een stukje mee, 'dat gebruikt zal worden in de nog te verschijnen videoclip van het nummer'.
In de clip zingt Medley zijn versie van 'O, o, Den Haag'. Het nummer werd in 1982 een hit voor Harry Klorkestein, een pseudoniem van Klein Orkest met Harrie Jekkers. DJ Rob van Dijck vroeg Medley een nieuwe versie van het nummer op te nemen.
'Ik heb het wel een miljoen keer gezongen, niet alleen op feestjes, maar ook vaak op de middenstip van ADO Den Haag en zelfs jaarlijks in de Spaanse vakantieoorden. Het nummer zit sowieso standaard in m’n repertoire', aldus Medley.
De opnames in het stadhuis waren de laatste voor de clip van Medley. Er zijn ook opnames gemaakt op andere herkenbare plekken zoals De Passage en bij de geveltekst van Harrie Jekkers in Moerwijk. Het is de bedoeling dat de videoclip vanaf 29 juli te zien is. Op die dag speelt ADO Den Haag de vriendschappelijke thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!