Florence zoekt chauffeurs voor uitjes met ouderen: 'Je moet een gezellige sfeer creëren'

Foto ter illustratie: PXHere
Foto ter illustratie: PXHere
DEN HAAG - Naar de Keukenhof, het Rijksmuseum, de Biesbosch of ADO Den Haag. Ouderen van zorginstelling Florence gaan op allerlei leuke uitjes met de bus. Daarvoor zoekt Florence nu buschauffeurs. En dat is hartstikke leuk om te doen, zegt chauffeur Andre van Zomeren. 'Ze gaan nog net niet onder de bank zitten als ze terugkomen', zegt Andre in Bob Staat Op.
De uitjes begonnen zo'n twaalf jaar geleden. 'Op aanvulling op de dagelijkse bezigheden. Toen is er een tweedehands bus gekocht met een rolstoellift. Dat was meteen een schot in de roos', vertelt André.
Inmiddels heeft Florence een nieuwe touringcar en zo'n 25 chauffeurs. Maar na corona wilden iedereen nog liever op stap. Dus heeft Florence nu een tekort.

Groot rijbewijs

'Iedereen zou het kunnen worden als je hobbymatig je rijbewijs haalt. Dan krijg je van ons nog een interne opleiding.' Voor de bus heb je een groot rijbewijs nodig. Dat wordt niet door Florence betaald. 'Dat lukt nog niet, je moet het als hobby zien. Vaak is het een jongensdroom.'
Naast het hebben van een geschikt rijbewijs moet je ook ouderenzorg leuk vinden. 'En een gezellige sfeer kunnen creëren in de bus. Als je ziet hoe ze opknappen. Ze gaan nog net niet onder de bank zitten als ze terugkomen.'
Meer informatie over de vacature vind je op de site van Florence.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!