Negatief zwemadvies recreatiegebied Madestein vanwege blauwalg

Foto ter illustratie: Angelo Pantazis (Unsplash)
Foto ter illustratie: Angelo Pantazis (Unsplash)
DEN HAAG - Met zo'n 26 graden is het zomers warm deze week. Dat vraagt om een frisse duik in zee of een plas. Maar niet overal mag je zwemmen in Den Haag. Zo geldt in Madestein een negatief zwemadvies vanwege blauwalg.
Bij de plassen bij Madestein aan de zuidzijde (Madepolderweg) en de noordzijde (Oostmadeweg) kan je beter niet gaan zwemmen. In het water zit blauwalg, waardoor je grote kans hebt op huidirritatie en maag- of darmklachten als je gaat zwemmen.
Bij Madestein zuidzijde geldt het hele zwemseizoen een negatief advies vanwege slechte waterkwaliteit. Dat blijkt uit onderzoek van het water de afgelopen vier jaar.

Recreatiegebied

Het zwemwater bij de Oostmadeplas maakt onderdeel uit van recreatiegebied Madestein. De plas is omgeven door een groenstrook met grasvelden en bomen. Er zijn meerdere zwemstrandjes rondom de plas.
Wie lekker wil zwemmen met dit weer kan het beste naar het strand gaan. Op de website Zwemwater vind je alle informatie over waar je veilig kan zwemmen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!