Spuigasten: oud-informateur Geerten Boogaard (CDA) over mislukte formatie met Hart voor Den Haag

Geerten Boogaard, informateur Den Haag.
Geerten Boogaard, informateur Den Haag. © Hart voor Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: oud-informateur Geerten Boogaard (CDA).
De onderhandelaars van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA praten tijdens hun zomervakantie verder over een nieuw coalitieakkoord.
De vijf partijen zijn op 23 mei begonnen met de gesprekken die moeten leiden tot een nieuw college en een coalitieakkoord, met daarin de plannen voor de stad voor de komende vier jaar.

Geen nieuwe coalitie

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen op 14, 15 en 16 maart is er dus nog geen nieuwe coalitie in Den Haag aangetreden. In de meeste gemeenten in Nederland is dat wel het geval.
Reden daarvoor is dat Hart voor Den Haag/Groep de Mos de meeste stemmen kreeg tijdens de verkiezingen en daarmee de leiding in de formatie, maar een formatiepoging met die partij mislukte. De partij vond onvoldoende steun in de gemeenteraad om een nieuwe coalitie te smeden.

Oud-informateur blikt terug op mislukte formatie

Hoe kijkt oud-informateur Geerten Boogaard (CDA) terug op de mislukte formatiepoging? Wat is zijn visie op de Haagse gemeentepolitiek? En welke adviezen heeft hij voor de lokale politiek? Boogaard is te gast in de laatste uitzending van Spuigasten van dit politieke seizoen.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.
De eerstvolgende uitzending na de zomerstop is op zaterdag 27 augustus 2022.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!