Beelden van vier mogelijk minderjarige relschoppers rond wedstrijd ADO vrijgegeven

© Regio 15
DEN HAAG - De politie heeft de beelden vrijgegeven van de mogelijk minderjarige verdachten die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen rond de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior Rotterdam. Vorige week werden al beelden van gezochte verdachten vrijgegeven, maar vier van hen bleven nog geblurred omdat het mogelijk minderjarigen zijn.
De beelden van die vier verdachten (door de politie aangeduid als H, K, L en N) zijn nu ook zonder blur vrijgegeven. Buiten deze vier zoekt de politie ook nog een aantal andere verdachten. Alle beelden zijn te zien op de website van de politie.

Met vuurwerk en fakkels gegooid

Na afloop van de wedstrijd tussen ADO en Excelsior bestormden supporters het veld. Daarbij werd zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met supporters van Excelsior gegooid.
Ook buiten het stadion ging het mis, daar werden ME'ers met stenen, straattegels, ijzeren staven, brandende voorwerpen en een uit de grond getrokken verkeersbord met paal en al bekogeld. Hierbij werden diverse ME'ers geraakt en raakten gewond. Ook een politiehond werd met met een kettingslot geslagen en er werd een brandende fakkel onder een diensthond gegooid.
© Politie
© Politie
© Politie
© Politie

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!