Kiek maakt kunstwerk van fietsende surfer voor Keizerstraat: 'Typisch Schevenings icoon'

Kiek Bangert met de miniatuur van haar kunstwerk
Kiek Bangert met de miniatuur van haar kunstwerk © Den Haag FM
DEN HAAG - De Keizerstraat op Scheveningen moet een eigen kunstwerk krijgen. Dat vindt kunstenares Kiek Bangert. Ze wil een groot bronzen beeld maken van een man op de fiets met een surfplank onder z'n arm. 'Het is een typisch Schevenings icoon', zegt Kiek bij Bob Staat Op.
'In de Keizerstraat zie ik al die jongeren met blote voeten voorbij komen. En de straat heeft het hard nodig dat er iets positiefs gebeurt', zegt Kiek. Voor het maken van het kunstwerk is ze een crowdfundactie begonnen.
Ondernemers in de Keizerstraat hebben al flink wat tegenslag te verduren gehad. 'We hebben twee overstromingen gehad, de brand nieuwjaarsnacht (de vonkenregen red.) en allerlei opbrekingen. Het is moeilijk te overleven.'

'Je wilt dat ze oversteken'

Daarom wil Kiek graag een kunstwerk in de straat aan de kant van de boulevard. 'Het moet de straat verbinden met de boulevard om meer mensen naar de Keizerstraat te krijgen.' Kiek ziet het kunstwerk het liefst op het duintje staan, tegenover Kniertje. 'Mensen lopen voorbij en zien de Keizerstraat nu niet liggen. Je wilt dat ze oversteken.'
Voor het kunstwerk is 15.000 euro nodig. 'Het gieten van zo'n levensgroot beeld in brons kost veel geld. En het is een arbeidsintensief proces. Maar dan heb je een beeld voor de eeuwigheid.' Zelf heeft Kiek ook nog een potje spaargeld dat ze wil investeren in het beeld.
De fietsende surfer van Kiek Bangert
De fietsende surfer van Kiek Bangert © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!