Transvaal krijgt 100.000 euro om de wijk groener te maken

Impressie van een groener Transvaal
Impressie van een groener Transvaal © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De gemeente heeft 100.000 euro gereserveerd om Transvaal groener te maken en extra bomen te planten. De bomen worden deze winter geplaatst. Het besluit volgt op een aangenomen motie van de PvdA.
Uit een studie zou zijn gebleken dat er voldoende kansen zijn om de wijk te vergroenen, onder meer aan het Paul Krugerplein. Wanneer het tramsysteem er is vervangen kan het plein ook vergroend worden. Hoe dat eruit moet komen te zien wordt nog verder uitgewerkt.
'Juist in de meer versteende wijken is het belangrijk dat we werken aan vergroening. Dit komt de leefbaarheid ten goede, zorgt voor verkoeling en geeft de wijk een fijnere aanblik', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA). 'De uitgevoerde studie laat in ieder geval zien dat er volop kansen zijn in Transvaal. De komende tijd blijven we ons daarom inzetten voor verdere vergroening van deze wijk.'

'Ontzettend belangrijk'

PvdA-raadslid Janneke Holman is blij met het gereserveerde budget. 'Het is ontzettend belangrijk dat in versteende wijken als Transvaal meer bomen en groen komen. Niet alleen omdat de wijk er mooier van wordt, maar ook omdat bomen verkoeling geven op warme dagen zoals vandaag', schrijft ze op Instagram.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!