SOUL-Zomer-Specials in De Nieuwe Van Nierop

Soul-Specials | Illustratie: Ricco van Nierop
Soul-Specials | Illustratie: Ricco van Nierop
DEN HAAG - In het radioprogramma De Nieuwe Van Nierop op Den Haag FM hoor je de laatste drie zondagavonden van juli de beste soulmuziek van dit jaar.
Het viel vorig jaar al op met doorbraakartiesten als Celeste en Arlo Parks en vooral ook bij de samenwerking tussen Bruno Mars en Anderson Paak: soulartiesten van nu kennen hun klassiekers en klinken soms alsof ze in de vorige eeuw leefden. Dit jaar is het een ware trend; nieuwe platen van John Legend, Jacob Banks, Beyoncé, Paolo Nutini, Eamon, Joss Stone, Lady Wray, SAULT en Alicia Keys klinken nu al als klassiekers. Kortom: tijd voor een zomerspecial met drie zondagavonden de beste nieuwe soul afgewisseld met af en toe een toepasselijke klassieker (bijvoorbeeld Marvin Gaye die op de nieuwe plaat van Kendrick Lamar gesampled wordt).
Met aandacht voor de beste songs, tofste albums, de beste grensgevallen (soul vermengd met hiphop, met jazz) en een uur lang de top van de Nederlandse soul met onder meer Michelle David, Nona, Bruut en het Haagse Liquid Spirit. De hele playlist vind je alvast via dit radioblog.
Na afloop zijn de uitzendingen via onderstaande links terug te luisteren:
De Nieuwe Van Nierop wordt in de zomerweken op zondagavond van 19.00 tot 21.00 uur uitgezonden op Den Haag FM. Muziekliefhebber Ricco van Nierop maakt wekelijks een selectie van nieuwe tracks van bekende artiesten en verrassende muzikale ontdekkingen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!