Buurtboerderij De Nijkamphoeve bestaat tien jaar: 'Wij hebben de boerderij gered'

© De Nijkamphoeve
DEN HAAG - Buurtboerderij De Nijkamphoeve bestaat tien jaar en dat wordt deze zaterdag uitgebreid gevierd met een buurtfeest. 'We hebben een springkussen, oude ambachten en je kan prijzen winnen bij het rad van fortuin', vertelt Jan Korving van de kinderboerderij in Bob Staat Op.
'We hebben de boerderij gered', vertelt Jan. Tien jaar geleden moest de stadsboerderij weg van de gemeente. Buurtbewoners wilden de boerderij graag behouden en kwamen in actie. Stichting Vrienden van De Nijkamphoeve namen de locatie over.
Nu wordt de kinderboerderij helemaal door vrijwilligers gerund. Er waren twijfels of het ze zou lukken. 'Dat kunnen ze nooit, die vrijwilligers, hoorde je in de wandelgangen', aldus de organisatie. Nu zijn ze tien jaar en 200 vrijwilligers verder.

Wortelen, andijvie en sla voor de dieren

Dat jubileum wordt dit deze week uitgebreid gevierd. Afgelopen woensdag was er al een feestje voor genodigden. 'De dieren kregen grote tassen en zakken met voer, wortelen, andijvie en sla. Ook kregen we balen stro.'
Op zaterdag is er een groot buurtfeest van 13.00 tot 16.00 uur bij de boerderij aan de Escamplaan. 'We gaan echt knallen.' Van een vossenjacht, tot bijensafari, een luchtkussen en rondleidingen met dierenverhalen. Het feest is gratis en voor iedereen toegankelijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!