Zes mensen achtervolgen dief die vrouw berooft bij pinautomaat

© PxHere
DEN HAAG - Zes omstanders leken woensdagmiddag voor een moment in een actiefilm te zijn beland; toen zij zagen hoe een vrouw werd beroofd bij een pinautomaat aan de Leyweg, lieten ze de verdachte daar niet mee wegkomen. Na een achtervolging wisten ze hem aan te houden, waarna politieagenten hem over konden nemen.
De vrouw wilde geld opnemen, maar op het moment dat het uit de automaat kwam, griste een langsfietsende man het weg, meldt de politie. Ze probeerde hem tevergeefs tegen te houden en raakte daarbij lichtgewond aan haar hand. Meerdere autobestuurders die het zagen gebeuren, stopten hun voertuig en stapten uit om achter de verdachte aan te gaan. Ook een persoon op een brommer volgde de fietser en sneed hem af.
Drie personen wisten de dief uiteindelijk vast te pakken, waarna de politie werd gebeld. Agenten namen de aangehouden verdachte toen over. De 50-jarige man uit Den Haag zit nog steeds vast.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!