Mohamed (Schilderswijk) en Jan (Regentessekwartier) hebben groenste balkon van Den Haag

DEN HAAG - Paprika's, tomaten, munt en aardappels. Het balkon van Mohamed Ahraoui uit de Schilderswijk staat vol met groenten en kruiden. Daarmee is hij een van de twee winnaars van het 'Groenste balkon van Den Haag', een wedstrijd van GroenLinks. Ook Jan Driesen uit het Regentessekwartier valt in de prijzen met tuinieren. 'Het werkt heel ontspannend', zegt Jan.
Volgens de jury is het mooi dat de planten van Mohamed veel ruimte krijgen. 'Het is een mooie mix van eetbaar groen waar duidelijk veel zorg en aandacht aan wordt besteed.'
Op Jans balkon staat ook veel groen, zoals verschillende planten, bloemen en kruiden. Jan krijgt de prijs omdat het groene balkon goed is voor de biodiversiteit en de buren kunnen ook meegenieten van de bloembakken.

Extra prijzen

Dit jaar werden er ook aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor groene plekjes. Zo kreeg Anne uit Duindorp een prijs omdat zij elk jaar in de duinen opzoek gaat naar zaadjes om te laten groeien op haar balkon.
En Jacqueline en Sylvia verzorgen in Valkenbos een plantenkar op de stoep en planten zonnebloemen en stokrozen bij bomen in de straat. Els uit Waldeck kreeg een prijs omdat ze samen met haar buren een galerij opvrolijkt met geraniums en hortensia's.
Jacqueline en Sylvia wonnen een prijs voor het vergroenen van Valkenbos
Jacqueline en Sylvia wonnen een prijs voor het vergroenen van Valkenbos © GroenLinks

Groener Den Haag

'Het is zo mooi om te zien hoe mensen zich, soms met hele beperkte ruimte, inzetten voor een groene buitenruimte. We zijn blij dat zoveel mensen zich inzetten voor een groener Den Haag', zegt fractievoorzitter Mariëlle Vavier.
Voor het tiende jaar op rij reikt de politieke partij de prijs uit. Inwoners van Den Haag konden hun tuin of balkon opgeven bij GroenLinks. De jury bestond uit Mariëlle Vavier, Margot de Boks (Laak Bloeit) en Liesbeth van Wifferen (groenexpert).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!