‘Geen hogere huur bij vervanging enkel glas in sociale woning’

Janet Ramesar
Janet Ramesar © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De SP vindt dat het niet zou mogen dat mensen nog een enkel glas woning hebben in deze tijd. De partij lanceert een meldpunt tegen enkel glas.
Dat vertelde SP-fractievertegenwoordiger Janet Ramesar in Vrijmibo op Den Haag FM.
Er zijn in Den Haag nog heel veel woningen met enkel glas, stelt Ramesar. ‘Iedereen kan zich indenken hoe vervelend dit is. In de winter en met de energieprijzen die stijgen. Dit raakt met name mensen aan de onderkant van de samenleving, die de stijgende energielasten het moeilijkst kunnen dragen. Het zou niet mogen in deze tijd dat mensen nog een enkel glas woning hebben.’ Vandaar dat de SP nu een meldpunt heeft opgericht, zodat mensen zich kunnen aanmelden.

Eisen

De SP stelt ook een aantal eisen aan de woningbouwverenigingen. ‘Dat de mensen met een enkel glas woning voor de winter dubbel glas hebben. En als dit niet op tijd lukt dat er dan ook een huurverlaging komt. En dat de mensen dat wanneer ze dubbel glas krijgen, dat ze niet meteen een hogere huur moeten betalen. Dit had allang geregeld moeten zijn. Want dat is ook iets heel raars: er zijn dus mensen die vragen of ze dubbel glas kunnen krijgen. Het antwoord is dan: jawel hoor, maar dan ga je wel meer huur betalen.’
De SP Den Haag wil dat woningcorporaties zo snel mogelijk al hun enkel glas moeten vervangen. Zolang dit niet het geval is, moeten huurders een huurverlaging krijgen. Mensen kunnen hun verhaal doen via de site van de partij.
De Vrijmibo wordt elke vrijdagmiddaguitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur. Het programma wordt gepresenteerd door Elias van Hees. 

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!