Festival Klassiek achter de Duinen is terug met tweede editie

© Festival Klassiek achter de Duinen
DEN HAAG - Festival Klassiek achter de Duinen komt terug naar Scheveningen. Vorig jaar was de eerste editie. In totaal worden er in september zes concerten gehouden in de Lourdeskerk.
Het idee van het festival ontstond bij Pieter van Loenen en Tobias Borsboom. Nadat hun concerten vanwege corona waren geannuleerd bundelden ze hun optredens in een festival. Bijzondere gastartiesten zijn dit jaar celliste Harriet Krijgh, auteur en filosoof Joke Hermsen en aanstormend pianotalent Nikola Meeuwsen.
De 19 jarige pianist Nikola Meeuwsen is een rijzende ster in de klassieke muziekwereld. Hij studeert aan de wereldberoemde Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo, maar komt voor Festival Klassiek achter de Duinen terug naar zijn geboortegrond Scheveningen, met een programma rondom de Fantasie van Robert Schumann op zaterdag 10 september.

Strandstoelconcert

Op zondag is er een heus Strandstoelconcert, geheel in de sferen van Scheveningen. 'Bezoekers krijgen bij binnenkomst een strandstoel of yogamat en kunnen wegdromen bij de meditatieve muziek van onder andere John Adams en Arvo Pärt', aldus de organisatie.
Festival Klassiek achter de Duinen wil dat iedereen kan genieten van klassieke muziek. Daarom werkt het festival samen met maatschappelijke organisaties, om mensen uit te nodigen die - om verschillende redenen - niet zo vaak naar concerten gaan.

Concerten

vrijdag 9 september - 20:00 uur

Openingsconcert
Feestelijke opening met het eerste pianokwartet van Enescu en het Forellenkwintet van Schubert.

zaterdag 10 september - 11:30 uur

Ogenblik en Eeuwigheid
Filosofische beschouwingen met schrijver Joke Hermsen met muziek van o.a. Beethoven, Brahms en Chopin.

zaterdag 10 september - 16:00 uur

Exile in Hollywood
Programma rondom Duitse componisten die voor de Tweede Wereldoorlog naar Hollywood vluchten.

zaterdag 10 september - 20:00 uur

Jonge meester: Nikola Meeuwsen
Programma van rijzende ster, piantis Nikola Meeuwsen. Met muziek van o.a. Clara en Robert Schumann.

zondag 11 september - 11:30 uur

Strandstoelconcert
Meditatief ‘ligconcert’ met muziek van John Adams en Arvo Pärt.

zondag 11 september - 15:30 uur

Slotconcert
Afsluiting met poëtische muziek van Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel en het ongeëvenaarde sextet Verklärte Nacht van Arnold Schönberg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!