The Hague Rainbow Festival is terug: 'Fijn om ergens heen kunnen waar mensen zijn zoals jij'

Afbeelding: The Hague Rainbow Festival
Afbeelding: The Hague Rainbow Festival
DEN HAAG - Club Rootz wordt dit weekend op z'n kop gezet tijdens het The Hague Rainbow Festival. Het queer-festival is terug van weggeweest. 'Het is fijn om ergens heen te kunnen waar andere mensen zijn zoals jij', zegt organisator Sebastiaan de Graaf.
Het feestje wordt zaterdag verdeeld over twee zalen in de Rootz. Eind augustus is er nog een feest in het PAARD. Dit jaar is er geen buitenactiviteit, zoals voor corona wel het geval was op de Grote Markt.
Volgens organisator Sebastiaan de Graaf zijn zulke evenementen voor de queer-community nodig. 'Het is belangrijk om gelijkgestemden te kunnen vinden.' Als barman van Café De Vink vragen mensen vaak waarom een gaybars nog bestaan. 'Ze kunnen toch overal heen?', wordt er dan gezegd.
Makkelijker flirten
'Het is fijn om ergens heen te kunnen waar andere mensen zijn zoals jij. Er is meer sociale controle en het is makkelijker om te flirten. Ook ga je makkelijker alleen naar zo'n kroeg', zegt Sebastiaan in Bob Staat Op.
Volgend jaar hoopt Sebastiaan het festival uit te kunnen breiden met meer activiteiten en een buitenlocatie met meerdere podia. 'En ik sluit niet uit dat we nog een The Hague Pride gaan krijgen. Maar eerst dit.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!