Woningen Haag Wonen Coevordenstraat worden duurzaam gemaakt

Foto ter illustratie: Annie Gray (Unsplash)
Foto ter illustratie: Annie Gray (Unsplash)
DEN HAAG - 78 woningen van Haag Wonen aan de Coevordenstraat worden duurzamer gemaakt. 'Zodat ze energiezuiniger worden en toch betaalbaar blijven', schrijft Haag Wonen.
De woningen die worden aangepakt zijn onderdeel van het grotere vernieuwingstraject in Morgenstond. Aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat worden 128 woningen gesloopt en vervangen voor nieuwbouw. Haag Wonen kan daardoor meer woningen bouwen dan er nu staan, namelijk zo'n 150 sociale huurwoningen en 75 vrijesector.
'Bewoners krijgen een energiezuinige en comfortabele woningen met een gezond en behaaglijk binnenklimaat, waar het prettig wonen is', aldus Haag Wonen. Ook de buitenkant wordt aangepakt. Bewoners kunnen meedenken over de plannen.

Leefbaarheid

Volgens Haag Wonen zijn de plannen goed voor de leefbaarheid in Zuidwest. 'Door groot onderhoud en woningverbetering te combineren met nieuwbouw, zorgen we in Morgenstond voor méér comfortabele en energiezuinige woningen. Tegelijkertijd behouden we woningen met een lagere huurprijs, zodat we huurders met de lagere inkomens een energiezuiniger en comfortabeler thuis kunnen bieden', zegt directeur Vastgoed Kirsten Dubbelman.
In 2023 wordt begonnen met het werk aan de huizen in de Coevordenstraat. Half 2024 worden de huizen aan de Melis Stokelaan en de Leggelostraat gesloopt.

Geld voor Zuidwest

Onlangs liet het kabinet weten geld te investeren in Zuidwest. In totaal trekt de regering ruim 700 miljoen euro uit voor twintig stadswijken in Nederland. Het geld gaat naar betere woningen en de aanpak van schulden en armoede.
LEES OOK

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!