Oud-minister Sander Dekker na vijf weken ziekenhuis en revalidatiecentrum weer thuis

Sander Dekker
Sander Dekker
DEN HAAG - Na vijf weken behandeling in het ziekenhuis en een revalidatiecentrum, kan oud-minister Sander Dekker (VVD) weer in zijn eigen bed slapen. De 47-jarige voormalig minister voor Rechtsbescherming, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en oud-wethouder van Den Haag viel begin juni hard van zijn fiets op het Schelpenpad in Monster.
‘Wat is het fijn om straks weer in mijn eigen bedje te slapen. Maar ik ga de lieve en zorgzame mensen van het HagaZiekenhuis en Basalt Revalidatie absoluut missen’, schrijft de VVD’er op zijn Facebookpagina.
Dekker had zijn ribben, sleutelbeen en bekken gebroken. ‘Iedere dag gaat het een beetje beter. Dat geeft moed. De vijftien breuken groeien langzaam maar zeker weer aan elkaar. En het hoofd vindt met wat rust ook steeds meer z’n draai’, zegt de VVD’er.

‘Snel weer op de fiets’

‘Bedankt voor alle kaarten, cadeautjes en bloemen’, spreekt Dekker. ‘De steun was overweldigend en voelde als een aanmoediging om te werken aan herstel. Ik hoop snel weer ‘de oude’ te zijn - en ja, dan ook weer op de fiets te stappen’, aldus de oud-minister.
De vrouw die ervan verdacht wordt oud-minister Sander Dekker ten val te hebben gebracht van zijn racefiets, is vlak na het incident vrijgelaten. De 42-jarige vrouw uit Monster wordt nog wel verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!