ADO krijgt straf voor rellen tegen Excelsior: eerste thuiswedstrijd zonder publiek

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - ADO Den Haag moet de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen zonder publiek spelen. Het gaat om het treffen tegen FC Den Bosch op 14 augustus, meldt Omroep West. De club krijgt deze straf van de KNVB vanwege de rellen tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen Excelsior op 29 mei. ADO gaat niet in beroep tegen de sanctie.
Direct na afloop van de wedstrijd tegen Excelsior braken er in en om het stadion ongeregeldheden uit. De Mobiele Eenheid moest het veld op komen omdat een deel van de ADO-aanhang het veld bestormde en Excelsior-fans bekogelde.
Buiten het stadion werden er vernielingen aangericht en is de politie bekogeld met onder andere vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De ME moest charges uitvoeren en er zijn honden ingezet om de rust te herstellen. Een aantal omstanders en politieagenten raakten gewond en politiehonden zijn geslagen en bekogeld. Tijdens de rellen heeft de politie acht verdachten aangehouden.

Foto's van relschoppers

Vorige week werd bekend dat de recherche nog op zoek is naar een flink aantal verdachten. Er zijn foto's van mogelijke relschoppers verspreid door de politie.
ADO begint de competitie komend seizoen met een uitwedstrijd. Op 5 augustus speelt de formatie van Dirk Kuijt in Almelo tegen Heracles.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!