Beelden voortvluchtige criminelen in vertrekhal Rotterdam The Hague Airport: 'Niemand is onvindbaar'

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport
DEN HAAG - Op vliegveld Rotterdam The Hague Airport Zijn de komende twee weken (tot en met 31 juli) voortvluchtige veroordeelden op beeldschermen in de vertrekgates te zien. Het vermoeden is dat deze personen nu in het buitenland zijn en zo hun straf willen ontlopen. Aan reizigers wordt gevraagd om de politie te tippen wanneer ze iets zien in het buitenland. De beelden zijn ook te zien op Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport.
De voortvluchtigen, waarvan beelden te zien zijn, zijn criminelen die in ons land zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege onder meer een gewapende overval, een van hen moet levenslang de cel in voor moord. Het vermoeden bestaat dat de personen een valse identiteit hebben aangenomen.
In totaal zijn er acht voortvluchtige veroordeelden geselecteerd die in de campagne te zien zijn. Met het laten zien van de beelden hoopt het Openbaar Ministerie en de politie informatie te krijgen over waar de personen zijn, met wie ze omgaan en hopen ze op recente beelden van de criminelen.
© Politie

'Niemand is onvindbaar en wij stoppen niet'

'Justitie en politie blijven onverminderd doorgaan om ervoor te zorgen dat een veroordeelde zijn opgelegde straf uitzit. Niemand is onvindbaar en wij stoppen niet. Niet in de opsporing van deze voortvluchtigen en niet in het vinden van nieuwe oplossingen om criminelen die in Nederland veroordeeld zijn, op te pakken', zegt Andy Kraag, Hoofd van de Dienst Landelijke Recherche.
'We doen alles wat nodig is, dus ze kunnen zich beter melden bij de politie om de straf uit te zitten. Er is recht gesproken en er moet recht worden gedaan. In de eerste plaats voor de slachtoffers en nabestaanden, maar ook als genoegdoening voor de samenleving.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!