Beugelsdijk maakt kennis met nieuwe club Helmond: 'Nu ben ik een kattenmeppah'

Tom Beugelsdijk
Tom Beugelsdijk © Helmond Sport
DEN HAAG - Tom Beugelsdijk speelt de komende drie seizoenen bij Helmond Sport in Noord-Brabant. Om zijn nieuwe club en stad te leren kennen maakt hij een rondje het centrum van de stad. 'Vanaf nu ben ik een kattenmeppah', zegt hij in een video van de club.
De afgelopen twee seizoenen speelde Beugelsdijk voor Sparta Rotterdam, maar nu vertrekt hij naar Helmond. Daar moet hij wel de eerste drie wedstrijden missen vanwege een schorsing voor het afsluiten van verboden weddenschappen. Op vrijdag 26 augustus speelt hij zijn eerste wedstrijd voor Helmond: uit tegen Telstar.
Om zijn nieuwe club en stad te leren kennen loopt hij een rondje door het centrum van Helmond. Bij een straat met foto's van grootheden zoals de gebroeders Kerkhof staat hij even stil. 'Dit is een mooie straat', zegt hij.

Kattenmeppah

Een voorbijganger zegt: 'Moet je bij komen hangen, jongen!' Volgens Tom zou dat een hele eer zijn. 'Een paar kopballetjes maken zegt Tom daarna.' Ook het clublied moet hij leren. In de auto zingt hij mee: 'Vur welleke bende gai'
Bij het stadion van Helmond spreekt Tom in de video nog even de supporters toe: 'Beste supporters, hier Tom Beugelsdijk. En vanaf nu ben ik een echte kattenmeppah. Ik ga slopen.' Kattenmepper is de bijnaam voor mensen uit Helmond.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!