Gemeente zet zich schrap voor drukke stranddag: 'Pak de tram, fiets of ga voor Park en Beach'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Het wordt vandaag behoorlijk warm, daarom geldt in een groot deel van het land code oranje. Ook in Zuid-Holland. Ga je naar de Haagse kust? Bereid je dan goed voor, zegt de gemeente.
Pak de tram, bus, (deel)fiets of (deel)scooter omdat parkeergarages waarschijnlijk snel vol zijn. Als er dan files ontstaan kan dat mogelijk leiden tot gevaarlijke situaties.
Het advies is dan ook om voldoende water mee te nemen en reisadviezen over de bereikbaarheid van de kust in de gaten te houden. De gemeente adviseert om gebruik te maken van Park + Beach waarbij een auto in een garage kan worden gezet en de rest van de reis met de fiets of het ov kan worden gemaakt.

Verkeersregelaars

Op Scheveningen en Kijkduin worden maatregelen genomen om de (verkeers)drukte in goede banen te lijden. Zo zijn er verkeersregelaars en -maatregelen om het verkeer te laten doorstromen. Ook is er brede inzet van politie en handhaving, waaronder Team Toezicht Kust, het biketeam, het scanteam en de nautische boa’s. Fietscoaches en parkeercoaches leiden het parkeren van (deel) fietsen en (deel) scooters in goede banen.
Op de Boulevard van Scheveningen zijn SUS & Safetyteams aanwezig in de middag en avond. Zij zijn er om vroegtijdig in te grijpen zodra zich een exces voordoet en ondernemers waar nodig te ondersteunen. Boulevardstewards zullen specifiek jongeren aanspreken op ongewenst gedrag.
Wanneer nodig kunnen de maatregelen verder worden aangevuld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!