Nieuwsfotografen bekogeld met stenen en eieren bij opengedraaide brandkraan in Spoorwijk

© Regio 15
DEN HAAG - In Den Haag is dinsdagavond een brandkraan opengedraaid op de kruising van de Schimmelweg met de Alberdingk Thijmstraat in Spoorwijk. 'Dit is altijd een traditie in Den Haag. Het is een beeld wat bij het warme weer hoort.' De brandweer heeft de kraan weer gesloten. Fotografen van nieuwssite Regio 15 zijn bekogeld door jongeren die daar aanwezig waren.
Op beelden van Regio 15 is te zien dat verschillende jongeren verkoeling zoeken in het water van de opengedraaide kranen. De brandweer moest eraan te pas komen om de kranen weer te sluiten. Daar was ook politie en het Pararte Peleton aanwezig.
Groepen jongeren gooiden met voorwerpen naar de mensen daar. Ook nieuwsfotografen van Regio 15 werden bekogeld. 'Daar was een groep jongeren bezig met die brandkranen, om een feestje te vieren. Maar die groep keerde zich tegen hun', zegt René Hendriks van Regio 15 in Bob Staat Op.
In eerste instantie werden er eieren gegooid naar de fotografen. 'Op een gegeven moment werden dat stenen.' Daaropvolgend hebben de fotografen zich teruggetrokken, tot de politie ter plaatse kwam.

Lage waterdruk

In de zomer van 2021 werden ook al meerdere brandkranen in Den Haag opengedraaid, dat zorgde toen voor een lagere waterdruk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!