Liesbeth van Tongeren na wethouderschap aan de slag bij Commissie voor de milieueffectrapportage

Wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks).
Wethouder Liesbeth van Tongeren (GroenLinks). © Martijn Beekman/Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Liesbeth van Tongeren (64) gaat na haar wethouderschap aan de slag als plaatsvervangend voorzitter van de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.). Het is de bedoeling dat ze in september begint aan haar nieuwe baan.
In een brief aan de gemeenteraad heeft Van Tongeren laten weten de nieuwe functie na haar wethouderschap te willen aanvaarden. 'Eerder had ik al bekend gemaakt geen nieuwe termijn als wethouder te ambiëren, jongere generaties zijn nu aan zet.'
Sinds 2018 is ze wethouder Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie voor GroenLinks en tevens derde locoburgemeester. Daarvoor was ze acht jaar Kamerlid voor haar partij. 'Wethouder zijn in Den Haag heb ik als een groot voorrecht beschouwd en ook de laatste weken zal ik dat met dezelfde toewijding blijven doen.'
Commissie m.e.r. adviseert de overheid over de inhoud van milieueffectrapporten. Zo'n rapport brengt de milieugevolgen van een project in beeld voordat de overheid een besluit over het project neemt.

Mommaas nieuwe voorzitter

De Commissie voor de milieueffectrapportage krijgt ook een nieuwe voorzitter. Die functie zal worden vervuld door Hans Mommaas. Hij stopt daarvoor na zeven jaar (per 1 november) als directeur van het Planbureau voor de leefomgeving. Beiden worden bij koninklijk besluit benoemd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!