Aanhoudingen voor rijden onder invloed en verboden wapenbezit bij verkeerscontrole

© Politie.nl
DEN HAAG - Bij een verkeerscontrole in het centrum hebben agenten maandag twee messen en twee motorvoertuigen in beslag genomen. Een persoon werd aangehouden voor verboden wapenbezit en een ander persoon moest nog een straf uitzitten. Ook werden twee personen aangehouden omdat ze onder invloed reden.
In totaal werden 80 snorfietsen, 11 bromfietsen en 2 motoren gecontroleerd op eventuele technische gebreken en getest op een rollerbank. In totaal kregen 17 voertuigen een WOK-registratie, ze moeten opnieuw gekeurd worden door de RDW. In totaal werden er 41 bekeuringen uitgeschreven bij de controle.
Bij de controle werden twee messen en twee voertuigen in beslag genomen. Twee personen bleken teveel te hebben gedronken en werden daarom aangehouden. Nog een aanhouding volgde vanwege verboden wapenbezit en een ander werd aangehouden omdat deze nog een celstraf van 289 dagen uit moest zitten. Ook moest een persoon DNA afstaan, deze werd later weer vrijgelaten.
De actie in het centrum vond plaats naar aanleiding van klachten uit de buurt, zo meldt de politie. 'Er zou veelvuldig te hard gereden worden en vaak verkeersregels worden overtreden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!