Zuidwest zoekt lekkerste recept voor Potjes Challenge: 'Je recept blijft geheim'

© Suzanne Monnier
DEN HAAG - Wie maakt de lekkerste jam, sambal, chutney of zuurkool van Zuidwest? Voor de Potjes Challenge is organisatie Groene Matties op zoek naar de lekkerste recepten. De winnaar maakt kans op een geldbedrag om een bedrijfje te beginnen. 'Er zit zoveel talent, laten we kijken of er iemand bij zit die er verder mee wil', zegt Suzanne Monnier in Bob Staat Op.
Zelf is Suzanne ook fanatiek met recepten. 'ik heb bijvoorbeeld pruimen en rabarberchutney.' Maar ze merkte ook dat er ontzettend veel bewoners zijn die lekkere dingen kunnen maken. 'Dat kan zijn lekkere sambal, of augurken op zuur. Soms ken ik het helemaal niet wat ik moet proeven.'
Om te ontdekken wat er allemaal voor kooktalenten in de wijk wonen is Groene Matties de Potjes Challenge begonnen. De enige voorwaarden zijn dat je uit Zuidwest moet komen, het recept moet in een potje passen, het volledig vegetarisch en gezond is en na het openen tenminste drie dagen houdbaar is. 'Deelnemers die koken met groenten uit eigen tuin of uit de wijk hebben een streepje voor', aldus Groene Matties.
MengelMoestuin in Zuidwest
MengelMoestuin in Zuidwest © Bart van Vliet/Groene Matties

Prijzen

Tijdens het Oogstfeest op 10 september kiest een jury de drie beste recepten. De winnaar van dit jaar krijgt een geldbedrag van 250 euro en hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf voor de productie van de eerste 500 potjes. De tweede prijs is 150 euro en de derde 100 euro. En niet gevreesd: 'Je hoeft je recept niet te verklappen, dat blijft altijd geheim', zegt Suzanne.
Vorig jaar organiseerde Groene Matties een pompoenwedstrijd. 'Het was een ontzettend leuke wedstrijd.' De winst was voor een pompoen van 70 kilo.
Opgeven kan via de website van Groene Matties.
Groene Matties is een groen initiatief dat bestaat uit bewoners en organisaties (Staedion/gemeente Den Haag/Fonds 1818), die zich samen inzetten voor meer (eetbaar) groen in Den Haag Zuidwest.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!