Opnieuw knalt een automobilist op poller Escamplaan

© Regio15
DEN HAAG - Het was even stil, maar de poller op de Escamplaan is weer geramd door een automobilist. Wethouder Van Asten (D66) liet onlangs nog weten dat de verkeersregelaars bij de poller minder worden ingezet.
Een brandweerman op een motor die toevallig langsreed verleende eerste hulp, aldus nieuwssite Regio15. De twee inzittenden zijn daarna in een ambulance onderzocht en naar het ziekenhuis gebracht. Of er op het moment van de botsing verkeersregelaars waren is niet duidelijk, op de foto's zijn ze niet te zien.
Sinds vorig jaar zomer reden al meer dan dertig automobilisten tegen de poller bij het HagaZiekenhuis aan. De gemeente nam allerlei maatregelen, zoals grotere borden, duidelijkere pollers en verkeersregelaars stonden op de Escamplaan om automobilisten te waarschuwen.

Groene strook

De gemeente besloot onlangs nog een maatregel in te gaan voeren: een groene strook met LIJN BUS moet duidelijk maken dat er alleen bussen en hulpdiensten door mogen.
De maatregelen hebben nu effect, liet de wethouder weten. 'Het verkeersbeeld is 'rustiger' en er vinden minder aanrijdingen plaats.' Hierop is besloten de inzet van verkeersregelaars te begrenzen tussen 6.30 en 11.00 uur, ' zijnde de uren waarop de verkeersregelaars nog het vaakst automobilisten op de aanwezigheid van de poller moeten wijzen'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!