Explosie bij woning Rijswijkseplein veroorzaakt ernstige brand

© Regio15
DEN HAAG - Het was bruut ontwaken voor bewoners van een appartementencomplex aan het Rijswijkseplein. Een explosie bij de voordeur van een woning veroorzaakte in de nacht van donderdag op vrijdag een harde knal. Snel bleek dat hierna ook brand was ontstaan.
De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse, waar de brand met twee tankautospuiten moest worden bestreden. Enkele omliggende woningen zijn ontruimd. Omdat er veel rook vrij kwam, moesten enkele mensen ter plaatse worden onderzocht op het inademen ervan. Eén persoon is vervoerd naar het ziekenhuis.
De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Wel is de schade aan de woning groot, meldt nieuwssite Regio15. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het incident.
Woensdagavond vond er bij de voordeur van een woning aan de Goeverneurlaan in Den Haag ook al een explosie plaats. Toen werd er een vuurwerkbom door de brievenbus van een woning gegooid.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!