Vruchtenbuurt ontwikkelt eigen aansluiting op duurzaam warmtenet

© Warm in de Wijk
DEN HAAG - In 2025 moet een groot deel van de Vruchtenbuurt verwarmd worden door een duurzaam warmtenet. Dit net komt er op initiatief van bewonersorganisatie 'Warm in de Wijk', dat sinds 2015 bezig is met de ontwikkeling ervan. Met dit warmtenet wil de buurt voorlopen op het verbod op de vervanging van een cv-ketel door een andere cv-ketel in 2026.
Dit voorjaar waren er vijfhonderd intentieverklaringen uit de wijk nodig om het project voort te zetten. Met 638 is dit ruimschoots gehaald. 'Dankzij de vele persoonlijke gesprekken die de inwoners met Warm in de Wijk en met elkaar over dit warmtenet hebben gevoerd is er nu een serieuze stap gezet in het mogelijk maken van een eigen duurzaam warmtenet', laat de gemeente weten.
Met het huidige draagvlak gaan de partners verder met het project en worden de nodige investeringen gedaan. Zo komt er een ontwerp voor de locatie van de warmtebron en het leidingnetwerk. Met een ambitie van 2025, is het nog van veel factoren afhankelijk wanneer het warmtenet precies kan leveren.
In de tussentijd zegt Warm in de Wijk ook aan de slag te gaan om de woningen voor te bereiden op de warmteaansluiting. Dit kan gaan om het het overstappen op elektrisch koken of een tijdelijke oplossing voor cv-ketels die aan vervanging toe zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!