Gaat de Pier kopje onder? Landelijk radioprogramma bespreekt toekomst van Schevenings icoon

© The Hague & Partners
DEN HAAG - Herontwikkelen, woningen bouwen of toch sluiten? Het afgelopen jaar is veel gesproken over de bestemming van de Pier en de toekomst ervan is dan ook ongewis. Vanaf maandag 25 juli strijkt het radioprogramma '5 Dagen' een midweek neer op de Pier, waar elke dag een andere gast zijn gedachtes deelt over wat er met het Schevenings icoon zou moeten gebeuren.
In februari maakte wethouder Anne Mulder bekend dat de Pier binnen enkele jaren niet meer veilig is. De constructie van meer dan zestig jaar oud zou zijn 'economische en technische levensduur' bereikt hebben.
Dat de Pier, samen met zijn reuzenrad, oliebollenkraampjes en bungeejumptoren, kopje onder lijkt te gaan, kunnen de programmamakers niet aan zich voorbij laten gaan. 'Wil je de Pier ook technisch goed kunnen onderhouden, dan zal er gezocht moeten worden naar een stabiele invulling voor het hele jaar rond. De Scheveningse Pier is van iedereen, maar niemand wil zomaar voor de kosten opdraaien.'
Met het programma willen presentator Waldy van Geenen en verslaggever Joris Kreugel een voorzet geven op het gesprek tussen de eigenaar van de Pier en omwonenden, vissers en ondernemers dat dit najaar plaats zou moeten vinden.
<em>5 Dagen</em>
wordt live vanaf de Pier in Scheveningen uitgezonden van maandag 25 tot en met vrijdag 29 juli, van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!