FC Volendam zegt oefenwedstrijd tegen ADO af

ADO - Excelsior
ADO - Excelsior © Den Haag FM
DEN HAAG - De oefenwedstrijd van ADO Den Haag tegen FC Volendam gaat vrijdag niet door. Volendam heeft de wedstrijd afgezet. ADO zegt verbaasd te zijn over het besluit van de club en 'beraadt zich op vervolgstappen'.
Eerder werd bekend dat de wedstrijd zonder publiek zou worden gespeeld, vanwege rellen bij de wedstrijd tegen Excelsior eind mei. Dat had burgemeester Jan van Zanen besloten na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.
Eerder kreeg ADO ook al straf van de KNVB. Die besloot dat de eerste thuiswedstrijd in augustus zonder publiek wordt gespeeld. ADO speelt op 14 augustus tegen FC Den Bosch.

Vuurwerk en fakkels

Na de verloren promotiewedstrijd in mei braken er rellen uit bij het stadion van ADO. Acht mensen werden aangehouden, vier agenten raakten gewond. Na de wedstrijd sloeg de sfeer om. Een deel van de supporters ging het veld. Daarbij werden zwaar vuurwerk, fakkels en andere voorwerpen naar het vak met supporters van Excelsior gegooid.
Eerder deze maand maakte de politie beelden bekend van verdachten die betrokken waren bij de rellen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!