Paleis Noordeinde wil ook doordeweeks open voor publiek

© The Hague and Partners
DEN HAAG - Als het aan Paleis Noordeinde ligt mogen liefhebbers volgend jaar ook op een werkdag kijken hoe het werkpaleis van koning Willem-Alexander eruit ziet. In de zomermaanden is het paleis vier zaterdagen geopend en alle kaarten zijn ver van te voren uitverkocht. Reden om te kijken naar meer mogelijkheden om publiek toe te laten. 'Dat is zeker het streven', zegt Claudia Hörster, directeur Koninklijke Verzamelingen.
De 11.000 beschikbare kaarten voor alle dagen zijn uitverkocht, meldt Omroep West. en volgens Hörster is er meer vraag dan aanbod. Het voornaamste probleem om vaker open te gaan is de logistiek, meent Hörster. 'Doordeweeks wordt er gewerkt in het paleis, dus dan is het niet mogelijk om ook publiek toe te laten.'
Idealiter ziet Hörster in de zomermaanden de mogelijkheid het publiek ook doordeweeks een kijkje achter de schermen te geven. 'Wellicht kunnen we een manier vinden waarop er publiek kan komen zonder dat het personeel gestoord wordt in zijn werkzaamheden. Dan moeten we bijvoorbeeld kijken naar de route van de rondleiding.'

Rondleiding voorzien van audiotour

De rondleiding door Paleis Noordeinde is sinds dit jaar voor het eerst voorzien van een audiotour. Medewerkers van het paleis vertellen in filmpjes wat hun werkzaamheden in het werkpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn.
Het is voor het eerst sinds 2019 dat het werkpaleis zijn deuren voor het publiek heeft geopend. Vanwege corona konden de open dagen de afgelopen twee jaar niet doorgaan.

Koninklijke Stallen

Niet alleen het werkpaleis opent haar deuren, bezoekers krijgen ook een rondleiding door de Koninklijke Stallen. Hier staan niet alleen de paarden van de koninklijke familie, maar ook de Gouden Koets en de Glazen Koets.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!