Iconisch huis bij Pompstationweg staat te koop

© Frisia Makelaars (Funda)
DEN HAAG - Aan de Van Alkemadelaan staat een iconisch huis te koop. Wie naar Scheveningen rijdt of de duinen in fietst komt langs het huis uit 1907. Vroeger was het pand een treinstation. Voor 515.000 euro kan het van jou zijn, maar het moet wel opgeknapt worden.
Tijdens de eerste helft van de vorige eeuw stopte er op station Wittebrug-Pompstation de trein van de Hofpleinlijn van de Zuid-Hollandsche Electrische Spoorlijnmaatschappij. Waar nu een fietspad loopt lag vroeger de spoorlijn.
Op het station werden twee dienstwoningen gebouwd. Een daarvan staat nu te koop. Het huis is een gemeentelijk monument. Wie het huis koopt moet aan de bak, het pand moet gerenoveerd worden.
De achterkant van het huis
De achterkant van het huis © Frisia Makelaars (Funda)

Binnenkijken

De woning heeft een oppervlakte 94 vierkante meter en heeft twee slaapkamers, twee bergingen en een badkamer met ligbad. Aan de zijkant van het huis ligt een tuin. Het voormalige perron ligt aan de achterkant van het huis en wordt nu gebruikt als terras. Het huis staat nu leeg, dus de kopers kunnen er meteen in, aldus de advertentie op huizensite Funda.
© Frisia Makelaars (Funda)
© Frisia Makelaars (Funda)
© Frisia Makelaars (Funda)
© Frisia Makelaars (Funda)

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!