Supporters Jong AJAX niet welkom bij wedstrijd in Den Haag

Tribune ADO Den Haag
Tribune ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Supporters van Jong AJAX mogen op 28 augustus niet aanwezig zijn bij de wedstrijd die de Amsterdammers spelen tegen ADO Den Haag. Het zou de eerste thuiswedstrijd zijn in het nieuwe seizoen waar mogelijk publiek bij aanwezig mag zijn. Bij het eerste thuisduel tegen FC Den Bosch zijn in zijn geheel geen supporters welkom.
Het is al langer zo dat uitpubliek niet welkom is bij een wedstrijd tussen de Hagenaars en Amsterdammers. 'De afgelopen jaren was bij wedstrijden tegen Ajax geen uitpubliek toegestaan. Gezien het feit dat de veiligheidsorganisatie van ADO Den Haag in opbouw is, continueert de driehoek deze lijn', schrijft de burgemeester in een brief.
Om weer met publiek te mogen spelen moet de basisveiligheid op orde zijn. Die eis stelt de veiligheidsdriehoek (bestaande uit de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester red.). Zo moet voorkomen worden dat er weer ongeregeldheden uitbreken zoals gebeurde bij de verloren degradatiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Het is voor de driehoek 'een harde eis' dat de veiligheid op orde is 'om het spelen met publiek te kunnen overwegen'.

'Vertrouwenwekkend stappen'

Tegelijkertijd schrijft men dat er 'vertrouwenwekkende stappen' zijn gezet door ADO om 'in samenwerking met de partners een veilig bezoek aan een voetbalwedstrijd mogelijk te maken'. Op 15 augustus zal door de veiligheidsdriehoek worden besloten of de veiligheidsorganisatie van ADO geschikt wordt bevonden om weer publiek toe te staan bij thuiswedstrijden.
Eerder werd al besloten dat de oefenwedstrijd tegen FC Volendam zonder publiek zou worden gespeeld. De club uit Volendam liet zaterdag weten de wedstrijd van komende vrijdag af te zeggen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!