Hond getaserd bij aanhouding agressieve man in Bouwlust en Vrederust

© Regio15
DEN HAAG - Een Hagenaar (37) is zondagavond opgepakt op het Zonneoord in Bouwlust en Vrederust. De man was verward en agressief. De hond van de verdachte is door de politie getaserd, toen bij blaffend op agenten afrende.
De politie kreeg rond 19.30 een melding dat iemand zou zijn gebeten door een loslopende hond. Een buurtbewoonster vertelde agenten dat ze de hond in een tuintje had opgesloten. De eigenaar zou een riem halen en de hond mee naar huis nemen.
Maar de man was behoorlijk boos. Nadat hij de hond had vastgemaakt, liep hij terug naar zijn portiekwoning maar kwam daarna zijn huis weer uit. De man sloeg een ruit van het portiek in en werd agressief.

Hond getaserd

Een politieonderhandelaar werd opgeroepen om contact met de man te maken. Hij was in het raamkozijn gaan staan en dreigde naar beneden te springen. Na een tijdje ging hij toch naar binnen en kwam naar buiten gelopen. Daar werd hij door een arrestatieteam aangehouden.
Rectificatie: eerder schreef de politie dat de hond agenten aanviel, later is dat aangepast. 'Zijn hond die door de man was aangelijnd, schoot los in het portiek en gedroeg zich vervolgens dreigend en agressief richting de politieagenten', schrijft de politie. Op beelden van nieuwssite Regio15 is te zien dat de hond blaffend naar de agenten rent.
Het dier werd getaserd om hem onder controle te brengen. Daarna is die door de Dierenambulance naar een dierenopvang gebracht. De verdachte is gecontroleerd in een ambulance en daarna naar het politiebureau gebracht, hij zit nog vast.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!