Politie vindt vermist persoon in goede gezondheid na zoekactie in water langs Neherkade in Laak

© Regio 15
DEN HAAG - In het water langs de Neherkade in Laak is maandag door hulpdiensten gezocht naar een persoon die daar te water zou zijn geraakt. Na de zoekactie trof de politie de persoon met een nat pak en in goede gezondheid aan.
Rond 17.30 uur kwam de melding van een persoon te water bij de hulpdiensten binnen. Omdat het een groot gebied is waar de persoon onder water zou zijn verdwenen heeft de brandweer extra duikers ingezet. In totaal werd door drie duikers gezocht.

Sonarboot

Rond 18.30 uur besloot de brandweer een sonarboot in te zetten om zo een groter gebied te kunnen afzoeken. Eerder werd al met een aantal duikers gezocht naar de persoon.
Aan het begin van de avond zijn de duikers uit het water gegaan ten bate van inzet van de sonarboot. 'Als deze sonar ingezet wordt moeten de duiker uit het water', meldt brandweer Haaglanden.

Nat pak

Rond 19.20 uur werd de zoekactie door de brandweer gestopt. Later werd deze toch nog aangetroffen. 'Nadat de hulpdiensten alles ingepakt hadden om terug te keren naar de kazerne kwam het bericht dat de politie één persoon met natte kleding heeft aangetroffen in een boot veel verder van het incident.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!