Brand bij inboedel in tuin slaat over naar woning in Schipperskwartier

Brand in tuin van woning Schipperskwartier
Brand in tuin van woning Schipperskwartier © Regio 15
DEN HAAG - Er heeft dinsdagmiddag korte tijd een felle brand gewoed bij een woning aan de Swammerdamstraat in het Schipperskwartier. De brand was ontstaan in de inboedel die in de tuin was opgeslagen en sloeg over naar de woning, meldt de brandweer. Er raakte niemand gewond. De inboedel is in de brand vernietigd.
Rond 15.00 zou de brand zijn ontstaan in de in de tuin opgeslagen inboedel. 'De bewoners waren aan het verbouwen, daarom stond de inboedel in de tuin', zegt een woordvoerder van de brandweer tegen mediapartner Omroep West. De brandweer heeft extra mensen en voertuigen laten komen om de brand te bestrijden 'omdat het niet zeker was of er nog personen in de woning waren'.
Na het blussen van de brand zijn er nog sloopwerkzaamheden gedaan aan de achtergevel om er zeker van te zijn dat er geen vuurresten aanwezig waren. Brandweerlieden hebben de brandschade in de woning weten te beperken. Er raakte niemand gewond, meldt de brandweer. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!