Kwart van aanvragen voor bomen kwam vorig jaar uit versteende wijken

© Haags Groen
DEN HAAG - Bijna 26 procent van de aanvragen voor bomen die vorig jaar werden uitgedeeld kwam uit versteende wijken. Het gebeurde 300 keer. Dat schrijft wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) aan de gemeenteraad. In totaal zijn er 1162 aanvragen gedaan voor bomen.
In de versteende wijken zijn de meeste aanvragen gedaan op Scheveningen (58) en het Valkenboskwartier (53). Gezien over de hele stad werden in Wateringse Veld de meeste aanvragen gedaan, dat gebeurde 87 keer. Ypenburg volgt op enige afstand met 68 aanvragen voor bomen. Van de Binckhorst (ook een versteende wijk) kwamen de minste verzoeken binnen, dat gebeurde vorig jaar één keer.
Aantal aanvragen voor bomen in versteende wijken
Aantal aanvragen voor bomen in versteende wijken © Gemeente Den Haag
In 2021 is men begonnen met het uitdelen van bomen aan bewoners, bedrijven en scholen. Er werden 1162 aanvragen gedaan en er zijn meer dan 1400 bomen uitgedeeld. De doelstelling was om 1000 bomen uit te delen. 'Het uitdelen van de bomen was in 2021 een succes', aldus Bredemeijer.

Bomen voor Den Haag

Ook dit jaar worden er weer bomen uitgedeeld door Duurzaam Den Haag en de gemeente. Bewoners, scholen, sportclubs, bedrijven en andere organisaties in de stad kunnen tot 31 juli een gratis boom aanvragen via bomenvoordenhaag.nl. De bomen worden in november geleverd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!