Binnenstad eind september decor voor nieuwe mode tijdens The Fashionweek The Hague

© The Fashionweek The Hague
DEN HAAG - Er zal ook dit jaar weer een modeweek zijn in Den Haag. Van 26 september tot en met 2 oktober zal onze stad in het teken van mode staan tijdens The Fashionweek The Hague. Veelbelovend modetalent zal een podium krijgen in de modeweek.
In de laatste week van september is er een uitgebreid programma in Den Haag: er zijn tentoonstellingen, modeshows, een designwedstrijd en workshops. Ook is er een fashionroute door de binnenstad waarbij ontwerpers hun creaties laten zien in etalages van historische panden in de binnenstad. Bij de modeshows is werk van talenten als Nata Ryhz, Studio Hiem, Natalie van de Klashorst, Marco Stefano Pintus en Rosalie Boonstra (winnaar van The Fashionweek Talentaward 2021) te zien.
'Wij kijken er weer erg naar uit om modetalenten een plek te bieden in Den Haag tijdens The Fashionweek', zegt organisator Allan Vos. 'Het is belangrijk een nieuwe generatie ontwerpers kansen te bieden en prachtig om te zien hoe talent kan groeien. Deze ontwerpers brengen samen de toekomst van mode.'
The Fashionweek The Hague is een modefestival waar couture en uniek ontworpen kledingstukken samenkomen. Niet-commerciële ontwerpers, modestudenten en fashionbrands met een duidelijke visie en eigen handtekening krijgen een platform en laten hun werk zien op de catwalk en exposities.

Nieuw modetalent

Er is ook een wedstrijd voor nieuw modetalent waarbij twaalf geselecteerde kandidaten hun ontwerp mogen presenteren. De winnaar krijgt 2500 euro aan prijzengeld en mag het jaar erop een modecollectie presenteren.
The Fashionweek The Hague vindt plaats van 26 september tot en met 2 oktober.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!